Αυξάνεται το Digital Footprint των Ελλήνων, λόγω της πανδημίας 1 year ago

Η πανδημία όπως και ο εγκλεισμός στο σπίτι αποτελούν μια νέα πραγματικότητα για τους Έλληνες. Οι συνθήκες αυτές επηρεάζουν την Οικονομία της χώρας αλλά και την καθημερινότητα και τις συνήθειες των ανθρώπων.

Η περίοδος που διανύουμε αναδεικνύεται για όλους ιδιαίτερα δύσκολη. Οι Έλληνες πρέπει όχι μόνο να υπακούσουν σε σκληρά μέτρα της κυβέρνησης, αλλά επίσης πρέπει να προσαρμοστούν σε μια νέα πραγματικότητα, η οποία περιλαμβάνει την προσαρμογή σε νέες συνήθειες και ιδέες.

Μέσω της πλατφόρμας της ISMOOD καταγράψαμε αύξηση στην καθημερινή online παρουσία στα social media και το διαδίκτυο. Η online ημερήσια δραστηριότητα αυξήθηκε κατά 43% στο διάστημα της καραντίνας, με τα σημαντικότερα peaks να εμφανίζονται κατά το διάστημα του Σαββατοκύριακου που ανακοινώθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Παρατηρούμε πως υπάρχει μια τάση που αφορά την αύξηση της αλληλεγγύης τόσο από εταιρείες όσο και από τους πολίτες, την επιθυμία για συνεχή και έγκυρη ενημέρωση και μια διάχυτη ανησυχία για την επόμενη μέρα.

Οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων άλλαξαν και δόθηκε στις online αγορές η ευκαιρία για άνθηση. O ιός κατάφερε να πείσει τους Έλληνες να ξεπεράσουν τους δισταγμούς τους και να αγοράζουν από το διαδίκτυο το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτικών αγαθών που χρειάζονται και χρησιμοποιούν.

Τα brands & οι εταιρείες δεν έχουν μείνει ανεπηρέαστα από τις υπάρχουσες συνθήκες και βρίσκουν νέους τρόπους προσέγγισης των καταναλωτών.Η περίοδος αυτή είναι μια ευκαιρία για πολλές εταιρείες να εντοπίσουν και να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες και συνήθειες των καταναλωτών, οι οποίες θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά το πέρας της πανδημίας.

Νέες αναγκαίες τάσεις εμφανίστηκαν όπως το remote working και η online εκπαίδευση, οδηγώντας τις εταιρείες και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε digital transformation, μια από τις θετικές συνέπειες της δύσκολης αυτής κατάστασης.

Το #μενουμε_σπίτι και οι συζητήσεις για τον COVID-19 είχαν πάνω από 1 εκατομμύριο δημοσιεύσεις στα social media μέσα σε διάστημα 20 ημερών.

Για περισσότερα insights & analytics Contact us!

Ακολουθούμε τις οδηγίες, #menoume_spiti και προσέχουμε εμάς και τους γύρω μας!
#stayhome #staysafe

* Όλες οι αναλύσεις της ISMOOD πραγματοποιούνται μέσω remote working.

 

No Replies on Αυξάνεται το Digital Footprint των Ελλήνων, λόγω της πανδημίας

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>